Gegrilde broccolisalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde broccolisalade
Stap 1
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd doormidden en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout. Rooster circa 20 - 25 minuten op de barbecue. Keer regelmatig.
Stap 2
Rasp ondertussen voor de dressing de kaas op een fijne rasp. Snijd de bosui fijn. Klop van de mosterd, honing, wittewijnazijn en de rest van de olijfolie een dressing. Breng op smaak met de kaas, bosui, peper en eventueel zout.
Stap 3
Snijd de appel met schil in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 4
Neem de broccoli van de barbecue. Snijd in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Schep de warme broccoli om met de dressing en garneer met de appelblokjes. Lekker met gegrilde zoete aardappel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten8 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd5 g