Gegrilde bospeen met loofdressing en speklapje
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde bospeen met loofdressing en speklapje
Stap 1
Schrap of schil de bospeen en snijd het groene loof tot op 2 cm af. Bewaar 3 takjes peenloof voor de dressing en de garnering. Halveer grote penen in de lengte. Bestrijk ze rondom met de olijfolie.
Stap 2
Pureer voor de dressing de helft van de sjalot met het citroensap, de honing, de mayonaise en de crème fraîche. Voeg het blad van 2 takjes peenloof toe en pureer glad. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Gril de penen op de hete barbecue of in een grillpan ca. 10-12 min. tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
Stap 4
Gril ook de speklapjes op de hete barbecue of in een grillpan in ca. 6 min. per kant bruin en gaar.
Stap 5
Leg de gegrilde worteltjes op een schaal. Bestrooi met de rest van de sjalot en besprenkel met de loofdressing. Bestrooi desgewenst met wat extra topjes peenloof en serveer met het gegrilde speklapje.