Gegrilde biefstuk met avocadosaus en salade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde biefstuk met avocadosaus en salade
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
Stap 3
Snijd de ijsbergsla in repen.
Stap 4
Rasp en pers de citroen.
Stap 5
Meng de knoflook in een kommetje met een halve eetlepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en koolzaadolie bak& braad.
Stap 6
Wrijf de biefstukken hiermee in en laat twintig minuten intrekken.
Stap 7
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
Stap 8
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een diep bord.
Stap 9
Sprenkel er wat citroensap over en prak de avocado met een vork fijn.
Stap 10
Voeg de blokjes tomaat met de een tot twee theelepels paprikapoeder en wat zout en peper toe.
Stap 11
Roer alles tot een lobbige saus.
Stap 12
Snijd de witlof in stukken.
Stap 13
Klop in een slaschaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, een eetlepel water, koolzaadolie puur, citroenrasp, wat zout en versgemalen peper.
Stap 14
Schep de ijsbergsla, veldsla en witlof erdoor.
Stap 15
Rooster de biefstukken in een hete grillpan in vier tot zes minuten mooi bruin, van binnen mogen ze nog rood of rosé zijn.
Stap 16
Snijd de biefstukken in dunne plakken en leg deze plakken bovenop de sla.
Stap 17
Serveer met de avocadosaus.