Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde ananas met Griekse yoghurt, munt en pistache
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde ananas met Griekse yoghurt, munt en pistache
Stap 1
Schil de ananas. Boor het binnenstuk eruit. Snijd de ananas in ringen van 2 cm dik. Bestrijk deze met een bakkwastje met dulce de leche.
Stap 2
Verdeel de Griekse yoghurt over de borden en strijk de yoghurt iets uit. Verhit de ananas in een beetje olie. Gril beide kanten van de ananas 1 minuut tot deze goudbruin zijn. Blus de ananas af met limoncello of citroensap en strooi de kaneel erover.
Stap 3
Leg de ananas op de Griekse yoghurt en strooi de pistachenootjes erover. Verdeel de citroenrasp en wat gemalen zeezout over de borden. Bedruppel naar wens met wat kruidenolie en strooi basilicum of munt over het gerecht.
Aanvullende benodigdheden
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten23 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd6 g