Gegratineerde rode uiensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde rode uiensoep
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 2
Roer de koekkruiden en tijm erdoor, schenk de wijn erbij en laat dit 1 minuut bruisend koken.
Stap 3
Schenk dan de bouillon erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg wat zout en versgemalen peper naar smaakt toe.
Stap 5
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 6
Rooster de sneetjes brood, zonder korst, op de bakplaat 8 cm onder het hete grill-element in 1-2 minuten goudbruin, houd ze tijdens het roosteren goed in de gaten en keer ze als de bovenkant goudbruin is.
Stap 7
Snijd de sneetjes in vier vierkantjes.
Stap 8
Verwarm intussen de soep tot aan het kookpunt.
Stap 9
Schep de uiensoep in kleine ovenvaste glazen en leg er een vierkantje brood op.
Stap 10
Strooi de kaas erover.
Stap 11
Zet de glazen op de bakplaat en schuif deze op 5 cm afstand onder het grill-element.
Stap 12
Laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
Stap 13
Serveer de glazen met soep op kleine bordjes.
