Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegratineerde oesters
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegratineerde oesters
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een theedoek over je hand en pak een oester met de platte kant naar boven vast.
Stap 3
Steek met het oestermes de oester aan de kant van het scharnier open en wrik de schelpen los van elkaar.
Stap 4
Verwijder de bovenste schelp, snijd de oester voorzichtig los en leg de schelp met de oester in een schaal. Herhaal met de overige oesters.
Stap 5
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng dit samen met de panko en roomboter in een kom.
Stap 6
Verdeel het pankomengsel over de oesters en bak de oesters 5 minuten in de oven tot ze een goudbruin korstje hebben.
Aanvullende benodigdheden
- - oestermes
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie154 kcal
- Eiwit8.1 g
- Koolhydraten9.5 g
- Vet9.4 gWaarvan verzadigd6 g