Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegratineerde mosselen met krokant spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegratineerde mosselen met krokant spek
Stap 1
Verwijder de kapotte mosselschelpen. Kook de mosselen in een grote (mossel)pan afgedekt circa 7 minuten totdat alle schelpen open zijn. Gooi eventuele dichte mosselen weg.
Stap 2
Meng de knoflook met de boter en peterselie en voeg 1 eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe. Verkruimel het witbrood, eventueel in een keukenmachine, en schep het broodkruim met het ontbijtspek door de kruidenboter.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de mosselen open en gooi de bovenste schelpen weg.
Stap 4
Leg de mosselen in een ovenschaal en schep wat van het botermengsel erop. Gratineer circa 10 minuten in de oven en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie280 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten11 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
