Gegratineerde Mexicaanse pannenkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde Mexicaanse pannenkoeken
Stap 1
Roer voor de pannenkoeken de bloem met de eieren en de helft van de melk glad in een kom. Voeg de overige melk toe en roer weer glad. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin kleine pannenkoeken van het beslag aan beide kanten goudbruin. Houd apart.
Stap 2
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en tomatenpuree circa 7 minuten. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en de helft van de paprika toe en breng aan de kook. Bak tot de paprika zacht is en pureer de saus dan glad in de blender.
Stap 3
Veeg de koekenpan schoon en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak hierin de overige paprika en plantaardige stukjes. Neem de pan van de warmtebron en voeg de jalapeño en koriander toe.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vul de pannenkoekjes met het mengsel uit de pan en rol de pannenkoekjes strak op. Leg in de ovenschaal met de naad naar beneden tegen elkaar aan. Giet de saus erover en rooster circa 15 minuten in de oven. Bestrooi met de kaas en gratineer nog 5 minuten.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - staafmixer
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten51 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd12 g