Gegratineerde kreeft
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde kreeft
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de kreeft ontdooien tot kamertemperatuur. Verdeel de frites over een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Schud de frites halverwege de bereidingstijd om.
Stap 2
Maal voor de saus de geroosterde paprika met de knoflook in de keukenmachine fijn. Roer de mayonaise erdoorheen en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een dikke saus ontstaat.
Stap 3
Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, wat currypoeder, cayennepeper en een beetje zout naar smaak.
Stap 4
Halveer de kreeft in de lengte door de punt van het mes in het kuiltje bovenop de kop te zetten tussen de ogen, zodat het mes grip heeft. Verwijder het darmkanaal, spoel de kreefthelften af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd de scharen los op het gewricht en halveer ze.
Stap 5
Leg alle delen van de kreeft met de gesneden zijde naar boven in een ovenschaal.
Stap 6
Snijd de koude boter in blokjes en meng met dragon, citroenrasp en 2 eetlepels sap van de citroen. Breng de dragonboter op smaak met versgemalen peper. Verdeel de dragonboter over de kreeft. Plaats de ovenschaal op een rek boven de frites en gratineer de kreeft ca. 5 minuten.
Stap 7
Leg de kreeften op een grote schaal en plaats de scharen ertegenaan. Serveer de ovenfriet en paprikamayonaise erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie1096 kcal
- Eiwit55 g
- Koolhydraten62 g
- Vet69 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
