Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegratineerde groene asperges met mozzarella en kappertjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegratineerde groene asperges met mozzarella en kappertjes
Stap 1
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook ze in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Leg ze in de ovenschaal.
Stap 3
Hak de kappertjes grof. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de kappertjes en mozzarella over de asperges. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Stap 4
Bak de asperges in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin.
Stap 5
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg na 5 min. de naalden van de takjes rozemarijn en de olijven toe en bak mee. Bestrooi met zout naar smaak.
Stap 6
Serveer de gegratineerde groene asperges met de rozemarijnolijvenpartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie490 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten39 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd10 g