Gegratineerde coolwraps
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde coolwraps
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Vet de ovenschaal in.
Stap 3
Breng 2 liter water aan de kook.
Stap 4
Snijd twee mooie bladeren per persoon van de kool, leg ze in een vergiet en schenk het kokende water erover.
Stap 5
Laat goed uitlekken.
Stap 6
Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
Stap 7
Roer de paprikapoeder, tomatenstukjes met sap met een scheutje water en zout en peper erdoor.
Stap 8
Laat het 6-8 minuten zachtjes sudderen.
Stap 9
Snijd de rest van de kool in vieren, daarna in dunne reepjes.
Stap 10
Verwarm een beetje olijfolie in een wok.
Stap 11
Bak de ui en reepjes kool al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 12
Schep de hamreepjes, tijm, zout en peper erdoor en bak nog 1 minuut.
Stap 13
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 14
Dep de koolbladeren droog en bestrijk met roomkaas.
Stap 15
Schep een reep roergebakken kool erop, vouw de zijkanten van de koolbladeren over de vulling en rol stevig op.
Stap 16
Leg de rolletjes in de schaal en verdeel de tomatensaus en geraspte kaas erover.
Stap 17
Schuif de schaal in de oven en laat de kaas in 8-10 minuten smelten.
Stap 18
Doe de couscous in een kom.
Stap 19
Voeg wat zout en een klein beetje olijfolie toe.
Stap 20
Schenk er 400 ml kokend water over en laat 6-8 minuten wellen.
Stap 21
Roer door met een vork en serveer bij de koolrolletjes.
