Gegratineerd stoofvlees met rode ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerd stoofvlees met rode ui
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 2
Schil de rode uien en snijd in reepjes. Dep de runderlappen droog en snijd in blokjes van 4 bij 4 cm. Ris de blaadjes van de tijm.
Stap 3
Verhit de roomboter in een braadpan tot deze bruin kleurt. Bak het rundvlees rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode uien toe en bak 5 minuten mee.
Stap 4
Voeg de bloem toe en schep goed om. Voeg de mosterd, witte wijn, de bouillontablet en de tijmblaadjes toe, Schenk er 250 ml water bij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Laat 3½ uur stoven. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.
Stap 5
Snijd het stokbrood in plakken en rasp de gruyère.
Stap 6
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Neem de deksel van de braadpan, roer de stoof door en leg de broodjes dakpansgewijs op de stoof. Bestrooi met de kaas. Gaar de stoof nog 30 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de broodjes krokant. Bestrooi met de rest van de tijm.