Geglazuurde cranberry rolls
Ingrediënten
Bereidingswijze Geglazuurde cranberry rolls
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op de laagste stand tot een witte crème. Voeg de rest van de poedersuiker toe. Klop eventueel met de hand als het te zwaar is voor de mixer. Zet afgedekt apart.
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes aan tot een lange deeglap. Meng de roomkaas met de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee. Strijk een dun laagje cranberrycompote over de roomkaas. Rol het deeg vanaf de korte kant weer op en leg 20 minuten in de diepvries om op te stijven.
Stap 3
Snijd het deeg in 6 gelijke plakken en leg op de bakplaat. Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Vul de spuitzak (met een kleine spuitmond) met het glazuur. Voeg als het glazuur te dik is druppel voor druppel wat water toe. Verdeel het glazuur in strepen over de wat afgekoelde cranberry rolls.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten70 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g
