Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gedraaid zadenbrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gedraaid zadenbrood
Stap 1
Klop de eidooier los met 1 eetlepel melk. Kneed van de brooddeegmix, 175 ml water, de overige melk, de helft van het ei-melkmengsel en de boter een soepel deeg. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen.
Stap 2
Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap en rol op tot een sliert. Vouw de sliert dubbel en draai om elkaar heen. Vouw in een cirkel en druk de uiteinden op elkaar.
Stap 3
Leg het deeg in de ronde bakvorm en bestrijk met de rest van het ei-melkmengsel. Bestrooi met de zaadjes en laat afgedekt nog 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Bak het brood in de oven in circa 25 minuten goudgeel en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten83 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd5 g