Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gebakken zalmfilet met romige kruidensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gebakken zalmfilet met romige kruidensaus
Stap 1
Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en citroensap. Laat 5 minuten liggen. Strooi de bloem op een bord en wentel de stukken zalm erdoor tot ze rondom bedekt zijn. Schud de overtollige bloem er af. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de stukken zalm in 6-8 minuten mooi bruin, keer ze na 3-4 minuten. Leg de zalm op warme borden, houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 2
Roer de wijn en room door het bakvet en laat dit mengsel op hoog vuur al roerend 4-6 minuten inkoken tot een saus. Roer de kruiden, citroenrasp en wat zout en peper door de saus en warm nog heel even door. Schep de saus over de zalm. Lekker met gekookte krieltjes en groene salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten11 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd24 g
Trefwoorden
