Gebakken zalm met caponata
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken zalm met caponata
Stap 1
Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Neem uit de pan. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 5 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenpuree, groene olijven, rozijnen, 50 ml water en aubergine toe. Laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met de rode wijnazijn, peper en zout.
Stap 4
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 5 minuten. Keer halverwege. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan 5 minuten rusten. Serveer met de caponata. Lekker met geroosterde aardappelen.