Gebakken witlof met krieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken witlof met krieltjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en snijd in kwarten. Snijd de paddenstoelen grof.
Stap 2
Halveer de krieltjes en voeg de krieltjes toe aan een pan met water. Breng deze aan de kook en kook de krieltjes in 5 minuten beetgaar. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Mix met een staafmixer de helft van de salie met 2 el olijfolie en de knoflook tot een geheel. Verdeel de olie over de krieltjes en plaats 15 minuten in de oven totdat de krieltjes goudbruin kleuren.
Stap 4
Verhit intussen een pan met de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de paddenstoelen en witlof toe en bak deze 8 minuten mee op hoog vuur. Blus de witlof en paddenstoelen af met de balsamicoazijn en zet het vuur uit.
Stap 5
Serveer de witlof met de krieltjes en garneer met de resterende salie.
