Gebakken spruitjes met gegrilde geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken spruitjes met gegrilde geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en snijd in plakken. Snijd de peren in kwarten en snijd het klokhuis uit de partjes. Snijd de pastinaak in lange plakken van 1 cm.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de pastinaak 5 minuten. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de plakken geitenkaas doormidden zodat er 4 ronde plakken ontstaan. Verdeel de geitenkaas over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4
Verdeel 1 el honing over de geitenkaas en gril 10 minuten in de oven. Verdeel de laatste 4 minuten de pecannoten over de bakplaat.
Stap 5
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de spruiten en peren 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
Stap 6
Verdeel de spruiten, peren en pastinaak over de borden. Leg de geitenkaas erop en garneer met de krulpeterselie, de rest van de honing en pecannoten.