Gebakken scholfilet met gesmoorde spitskool en puree
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken scholfilet met gesmoorde spitskool en puree
Stap 1
Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
Stap 2
Kook de aardappelen in een pan met een laag kokend water en wat zout in twintig minuten gaar.
Stap 3
Wrijf de scholfilets in met zout, peper en citroensap en laat ze vijf minuten liggen.
Stap 4
Snijd de spitskool in de lengte in vieren en snijd de harde stronk schuin weg.
Stap 5
Snijd de parten in repen van twee cm breed.
Stap 6
Verwarm in een hapjespan twee eetlepels olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 7
Halveer de tomaatjes.
Stap 8
Schep de spitskool en tomaatjes erdoor en roerbak ze al omscheppend in vijf minuten gaar.
Stap 9
Strooi de havermout op een bord en wentel de scholfilets erdoor, druk goed aan.
Stap 10
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in zeven minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Stap 11
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Stap 12
Voeg de melk en boter toe en roer alles tot een smeuïge puree.
Stap 13
Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
Stap 14
Leg de scholfilets op borden en schep de spitskool en puree ernaast.
