Gebakken rijst met soja-zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken rijst met soja-zalm
Stap 1
Zout de zalm. Bak hem in een Tefal koekenpan op de velkant in 2 eetlepels wokolie. Draai niet om maar wacht tot de rauwe (boven)kant begint te verkleuren. Draai dan het vuur uit en dek de pan af met een deksel.
Stap 2
Verhit 3 eetlepels wokolie in de Tefal wok en roerbak de roerbakgroenten met de knoflook beetgaar in circa 4 minuten. Voeg de kokosmelk, koriander, komijn en gember toe en daarna de rijst. Warm zeer goed door.
Stap 3
Schuif de rijst wat aan de kant en breek één voor één de eieren op de vrije plek. Laat al roerend half stollen en meng met de rijst. Breng alles op smaak met sojasaus, ketjap, sesamolie en eventueel sambal.
Stap 4
Serveer de rijst met een stuk zalmfilet (velkant naar boven) er bovenop. Garneer met verse koriander. Lekker met witte wijn, Sauvignon blanc bijvoorbeeld.

Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie825 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten46 g
- Vet54 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
