Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gebakken rijst met ketjap en garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gebakken rijst met ketjap en garnalen
Stap 1
Kook de rijst. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en roerbak hierin de garnalen circa 3 minuten. Schep uit de pan en houd apart.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Voeg de ketjap, sambal en gekookte rijst toe en roer goed door.
Stap 3
Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de overige zonnebloemolie aan de andere kant in de pan en voeg de eieren toe. Roerbak deze in 1-2 minuten bijna gaar. Voeg de garnalen weer toe.
Stap 4
Neem de pan van de warmtebron. Besprenkel met de sesamolie, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten69 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g
