Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gebakken mosselen met Griekse dip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gebakken mosselen met Griekse dip
Stap 1
Dep de mosselen droog met keukenpapier.
Stap 2
Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte, grote kommen.
Stap 3
Verdeel het zout over de bloem en het ei, roer het ei los met een vork.
Stap 4
Haal de mosselen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
Stap 5
Klop voorzichtig af, leg ze naast elkaar op een groot bord en zet tien minuten onafgedekt in de vriezer.
Stap 6
Hak ondertussen de knoflook en citroenschil fijn.
Stap 7
Meng de mayonaise, knoflook, citroenschil en oregano.
Stap 8
Breng op smaak met zout en wat citroensap.
Stap 9
Frituur de mosselen ongeveer vijf minuten op 180 °C, laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de dip.
Stap 10
Lekker met een knapperige salade!.
