Gebakken kabeljauwfilet met witlofsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken kabeljauwfilet met witlofsalade
Stap 1
Klop het ei los.
Stap 2
Knip de bieslook fijn.
Stap 3
Knip de abrikozen in kleine stukjes.
Stap 4
Snijd het brood in stukken.
Stap 5
Maal het brood met hazelnoten en kaas in de keukenmachine tot een fijn kruimig mengsel.
Stap 6
Snijd de kabeljauwfilets in gelijke stukken (1 per persoon) en wrijf ze in met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Haal de stukken vis eerst door het ei en daarna rondom door het kruim, druk goed aan.
Stap 8
Laat even liggen.
Stap 9
Snijd de stronkjes van de struikjes witlof.
Stap 10
Snijd de struikjes in stukken van 3-4 cm.
Stap 11
Klop in een slaschaal het citroensap met de helft van de olijfolie, bieslook en wat zout en peper tot een dressing en schep de witlof en stukjes abrikoos erdoor.
Stap 12
Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en bak stukken kabeljauw in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
Stap 13
Keer ze na 3-4 minuten.
Stap 14
Serveer de kabeljauw met witlofsalade en gekookte krieltjes.
