Gebakken kabeljauw met groene asperges, krieltjes en Franse saus (à la gribiche)
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken kabeljauw met groene asperges, krieltjes en Franse saus (à la gribiche)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de krieltjes om met 2 eetl. olie en (zee)zout in een ovenschaal en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Stap 2
Snijd intussen een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel over een ovenschaal. Schep om met 1 eetl. olie, zout en peper. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven naast de krieltjes. Schep na 10 min. zowel de krieltjes als de asperges om.
Stap 3
Kook intussen de eieren in ca. 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren fijn. Meng met de kappertjes, verse en gedroogde kruiden, augurk, mosterd en rest van de olie. Breng op smaak met citroensap en peper. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Dep de vis droog en bestrooi met bloem, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan op een middelhoge stand en bak de kabeljauw in ca. 7 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
Stap 5
Serveer de krieltjes, asperges en kabeljauw met de saus à la gribiche.