Gebakken kabeljauw met caponata
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken kabeljauw met caponata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster in 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Keer halverwege.
Stap 2
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in achten en vervolgens in stukken van 3 cm.
Stap 3
Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
Stap 4
Verhit 3 el olijfolie in een ruime hapjespan en bak de aubergine 5 minuten op hoog vuur. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 3 minuten.
Stap 5
Voeg de kappertjes, olijven en rode wijnazijn toe en bak 1 minuut. Voeg de tomaten toe en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Stap 6
Verdeel ondertussen de kabeljauw in vier porties. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 - 8 minuten gaar. Keer halverwege.
Stap 7
Breng de caponata op smaak met peper en zout. Serveer de kabeljauw met de gebakken aardappelschijfjes en tweederde van de caponata.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie536 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten41 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd4 g