Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gebakken camembert in plukbrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gebakken camembert in plukbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de camembert in het midden, boven op het brood en snijd met een scherp mes de omtrek van de kaas in het brood. Verwijder het brood uit de cirkel, zodat een holte voor de camembert ontstaat.
Stap 2
Neem de kaas uit het bakje, snijd een dun plakje van de bovenkant en stop het onderste deel in de holte van het brood. Verdeel de tijm en honing over de kaas.
Stap 3
Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het brood. Raak de kaas niet. Snijd het brood tot halverwege in. Laat 2 cm tussen de sneden. Vul de inkepingen met de knoflookboter.
Stap 4
Bak het plukbrood 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas zacht is. Scheur een stukje brood af en dip in de camembert. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie584 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten55 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
