Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gazpacho blanco
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gazpacho blanco
Stap 1
Leg het brood en de saffraan in een kom, giet er 100 ml water op en laat 5 minuten rusten.
Stap 2
Maal de amandelen in een keukenmachine helemaal fijn en voeg het geweekte brood en de knoflook toe. Draai 1 minuut en voeg dan al draaiend de olie toe.
Stap 3
Voeg 500 ml ijskoud water langzaam toe terwijl de machine draait. Breng de soep op smaak met zout, witte peper en de azijn. Zet de soep afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Stap 4
Serveer de gazpacho blanco glaasjes, besprenkel met een paar druppels olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten14 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd4 g