Garnalen in tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Garnalen in tomatensaus
Stap 1
Verwarm twee lepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Stap 2
Voeg de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
Stap 3
Let op dat ze niet bruin worden.
Stap 4
Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de tijm en de oregano aan het uimengsel toe.
Stap 5
Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
Stap 6
Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
Stap 7
Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
Stap 8
Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
Stap 9
Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
Stap 10
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit de rest van de ui en knoflook in drie minuten zachtjes glazig.
Stap 11
Roer de rode peper en paprikapoeder erdoor en bak heel even mee.
Stap 12
Schep de wokgarnalen door het uimengsel en laat ze al omscheppend ontdooien.
Stap 13
Draai het vuur dan hoger en bak de garnalen tot ze beginnen te kleuren.
Stap 14
Roer de zojuist gemaakte tomatensaus erdoor en laat de garnalen met tomatensaus nog vier minuten zachtjes sudderen.
Stap 15
Serveer de garnalen met rijst of brood.