Garnalen ceviche
Ingrediënten
Bereidingswijze Garnalen ceviche
Stap 1
Ontdooi de garnalen in een kom met koud, stromend water. Verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en snijd de garnalen in stukjes van 1 centimeter.
Stap 2
Pers het sap uit de limoenen en de citroenen. Maal het in de keukenmachine of de blender fijn met de gepelde teentjes knoflook, de stelen van de koriander, de halve rode peper en de ijsblokjes.
Stap 3
Pel de ui en voeg de helft toe aan de blender. Mix fijn, zeef de massa en vang het koude sap op. Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 4
Doe de garnalen in een grote kom en voeg het koude citrusmengsel toe. Dek af met vershoudfolie en plaats een half uur in de koelkast.
Stap 5
Verwijder de steelaanzet en de zaadjes van de rode peper en snipper fijn. Snipper de rest van de rode ui en voeg met de peper toe aan de garnalen. Zet koud weg.
Stap 6
Schil de komkommer, verwijder de zaden met een lepel en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes. Snijd de koriander fijn. Schep voor serveren de komkommer, avocado en koriander door de ceviche.
Stap 7
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de ceviche met een schuimspaan in 4 kommetjes en garneer met verse koriander.