Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Galette met stoofpeertjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Galette met stoofpeertjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de stoofpeertjes af en vang het vocht op. Kook 200 ml van het vocht in 10 minuten in tot een siroop. Snijd intussen de stoofpeerpartjes in dunne plakjes.
Stap 2
Klop het ei los met de kaneel en meng er de amandelspijs in delen doorheen.
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit, leg op een bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Druk aan met een vork en prik gaatjes in de het deeg.
Stap 4
Verdeel het amandelspijs over de bodem en leg de partjes stoofpeer erop. Bestrijk de peertjes met de siroop en bestrooi met tijm en amandelschaafsel.
Stap 5
Bak de galette in het midden van de oven in 20-25 minuten tot de randjes goudbruin zijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie319 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten32 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
