Gado gado met saté
Ingrediënten
Bereidingswijze Gado gado met saté
Stap 1
Snijd de tempeh in kleine blokjes. Meng in een kom 2 el ketjap manis en 1 el sambal en schep om met de tempeh.
Stap 2
Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Stap 3
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze in water met zout in 8-10 minuten gaar.
Stap 4
Blancheer de sperziebonen 7 minuten in kokend water beetgaar en spoel onder koud stromend water.
Stap 5
Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak de tempeh in 5 - 8 minuten knapperig op middelhoog vuur.
Stap 6
Verwarm in een steelpan de kokosmelk met de pindakaas en de rest van de ketjap.
Stap 7
Roer op laag vuur met de garde tot pindasaus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng pittig op smaak met sambal.
Stap 8
Halveer de komkommer in de lengte, schraap er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd de komkommer in dunne boogjes.
Stap 9
Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de sperziebonen met de zoete aardappel over kommen. Schep er de tempeh en de komkommer bij. Schenk de pindasaus bij de sperziebonen en leg er het ei op.