Fruittaart met koekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Fruittaart met koekjes
Stap 1
Maal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels, maar houdt er 4 achter. Smelt in een steelpan de boter en meng door de koekkruimels.
Stap 2
Verdeel het koekmengsel over de bodem en tegen de rand van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel (of de bodem van een glas).
Stap 3
Laat de bodem hard worden in de koelkast.
Stap 4
Klop in een ruime kom de mascarpone los met de lemon curd en het vanille-extract.
Stap 5
Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem en laat in de koelkast opstijven.
Stap 6
Giet de perziken af en vang de siroop op. Verwarm in een steelpan de siroop op laag vuur en kook de vloeistof in tot een dikke siroop. Laat afkoelen.
Stap 7
Snijd intussen de perziken in parten. Verdeel de perziken dakpansgewijs in een cirkel op de taartbodem.
Stap 8
Leg de roodfruitmix op de fruittaart en schenk er de ingekookte siroop over.
Stap 9
Halveer de resterende koekjes en steek tussen het fruit.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie717 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten59 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd28 g