Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Fruitige kokosvla met hazelnotenpraliné
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Fruitige kokosvla met hazelnotenpraliné
Stap 1
Verwarm de suiker met 2 eetlepels water in een steelpan op een lage stand.
Stap 2
Roer tot de suiker is opgelost.
Stap 3
Breng aan de kook zonder te roeren en bestrijk de binnenkant van de pan net boven de siroop met water zodat er geen suikerkristallen kunnen ontstaan.
Stap 4
Laat de siroop 2-3 minuten doorkoken tot een goudbruine karamel.
Stap 5
Voeg de hazelnoten toe.
Stap 6
Schenk de massa voorzichtig op de bakplaat en laat dun uitlopen.
Stap 7
Laat afkoelen en breek de praliné in stukjes.
Stap 8
Klop de slagroom lobbig en schep deze met de likeur door de vla.
Stap 9
Schep de vla in glazen, verdeel de vruchten erover en garneer met stukjes hazelnotenpraliné.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie710 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten83 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd18 g