Frozen cupcake met gesmolten chocolade hart
Ingrediënten
Bereidingswijze Frozen cupcake met gesmolten chocolade hart
Stap 1
Hak de witte chocolade grof. Verwarm 50 gr boter in een steelpan en smelt hier de chocolade in. Meng tot een gladde massa en verdeel gelijkmatig over 12 holtes in de ijsblokjesvorm. Plaats in de vriezer om op te stijven.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Stap 3
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een ruime kom met de handmixer 125 gr boter met de suiker licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe tot deze geheel zijn opgenomen.
Stap 4
Zeef het bakmeel en een beetje zout boven de kom en spatel luchtig door het beslag. Meng er de melk met de citroenrasp, 2 el citroensap en 4 el gesuikerde citroenrasp door.
Stap 5
Vul met behulp van twee lepels de vormpjes halfvol met beslag. Druk in het midden van elke cupcakevorm een blokje bevroren witte chocolade. Dek af met beslag.
Stap 6
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes in de vorm op een rooster minimaal 2 uur afkoelen.
Stap 7
Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Verdeel de massa over 3 kommen en voeg een paar druppels blauwe kleurstof toe aan de tweede kom. Meng goed.|
Stap 8
Kleur de roomkaas in de derde kom iets lichter blauw. Schep om en om een lepel van de witte, lichtblauwe en blauwe roomkaas in de spuitzak. Spuit met een spuitzak een mooie toef roomkaas op de cupcakes en bestrooi met de rest van de gesuikerde citroenschillen.