Frittata met zoete aardappel en broccoli
Ingrediënten
Bereidingswijze Frittata met zoete aardappel en broccoli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3 minuten beetgaar.
Stap 3
Spoel ze direct in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 4
Schil de broccolistronk en zoete aardappelen met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Stap 5
Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 7
Schep de blokjes zoete aardappel en broccoli met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper erdoor en bak 2 minuten.
Stap 8
Voeg het water toe en smoor de groenten in nog 3 minuten zachtjes beetgaar, laat het vocht verdampen.
Stap 9
Klop de eieren los met twee eetlepels water, 2/3 geraspte kaas en wat zout en peper.
Stap 10
Verdeel de groenten in een ingevette lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
Stap 11
Druk de broccoliroosjes erin en strooi de rest van de kaas erover.
Stap 12
Bak de frittata in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
