Frisse quinoa-salade met broccoli, tomaat, komkommer en bosui
Ingrediënten
Bereidingswijze Frisse quinoa-salade met broccoli, tomaat, komkommer en bosui
Stap 1
Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking, giet grondig af en laat hem goed uitdampen.
Stap 2
Breng een pan water aan de kook en dompel er de tomaten 5 seconden in (bewaar het water).
Stap 3
Trek het velletje van de tomaat en snij ze in stukjes.
Stap 4
Snijd de broccoli in zeer kleine stukjes en doe deze in het kokende water en kook 3 minuten.
Stap 5
Spoel hem daarna koud af.
Stap 6
Snijd de lente-uitjes fijn.
Stap 7
Hak de knoflook ragfijn en snijd ook de peterselie en de munt fijn.
Stap 8
Snij de radijsjes in plakjes.
Stap 9
Snij de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadjes en snij de komkommer in kleine blokjes.
Stap 10
Meng met de tomaat, broccoli, lente-ui, knoflook en kruiden en tot slot de quinoa.
Stap 11
Breng op smaak met citroensap, olie en zout.
Stap 12
Zet minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te vermengen.
Stap 13
Serveer op slabladeren, gegarneerd met tuinkers en plakjes radijs.
