Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Fris aalbessensoepje met meloenconfetti
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Fris aalbessensoepje met meloenconfetti
Stap 1
Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je een metalen of glazen schaal in kan hangen.
Stap 2
Ris de bessen van de takjes en druk ze met een lepel door een fijne zeef boven de schaal (alleen het sap wordt gebruikt).
Stap 3
Klop de eidooier, suiker en gember goed los met het aalbessensap en zet de schaal boven het zacht kokende water.
Stap 4
Klop met een garde tot het sap licht begint te binden.
Stap 5
Neem de schaal uit de pan en klop het sap nog een paar minuten door tot het geheel is afgekoeld.
Stap 6
Dek af en zet het daarna 1 uur in de koelkast.
Stap 7
Snijd de meloen in plakken van 1/2 cm en snijd deze in zeer kleine dobbelsteentjes.
Stap 8
Verdeel de koude soep over 4 borden en verdeel er de meloenconfetti en munt overheen. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie160 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten24 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd1 g