Fries suikerbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Fries suikerbrood
Stap 1
Kneed een deeg van de bloem, 10 gram zout, de gist, kaneel, gembersiroop en melk. Laat circa 10 minuten rusten.
Stap 2
Bestrijk het werkvlak met olie en kneed hierop het deeg circa 5 minuten door. Vorm er een bal van en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen.
Stap 3
Gebruik parelsuiker of stop de suikerklontjes in een stevige zak en sla ze iets kleiner. Druk het deeg uit tot een dikke lap, verdeel de suikerklontjes erover, rol op en kneed door. Bestrooi met de andere suiker. Druk het deeg opnieuw uit tot een lap. Rol deze op, leg in de vorm met de naad naar beneden en laat afgedekt circa 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 4
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Smelt de boter, bestrijk het brood ermee en bak het in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie442 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten84 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g