Fricandeau met mosterdsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Fricandeau met mosterdsaus
Stap 1
Verwarm de oven en frituur voor op 180°C.
Stap 2
Snijd de harde onderkant van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en halveer.
Stap 3
Ris de blaadjes van de tijm. Pel de knoflook en snijd fijn.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de fricandeaurollade in 7 minuten rondom goudbruin.
Stap 5
Haal uit de pan en leg met de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 6
Verdeel 2 el olijfolie en de helft van de tijm over de spruiten, breng op smaak met zout en peper en zet 30 minuten in de oven.
Stap 7
Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe en rooster mee.
Stap 8
Bak in de pan van de rollade de knoflook in de roomboter glazig. Voeg de grove mosterd toe en blus af met de witte wijn en kookroom. Breng aan de kook.
Stap 9
Roer de honing door de mosterdsaus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 10
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de aardappelpartjes op een matig vuur gedurende 12-15 minuten tot ze goudgeel zijn. Regelmatig omscheppen.
Stap 11
Leg de fricandeaurollade op een schaal en verdeel hier de spruiten, walnoten en granaatappelpitjes omheen.
Stap 12
Verdeel de mosterdsaus over de fricandeaurollade en garneer met de rest van de tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie1236 kcal
- Eiwit55.5 g
- Koolhydraten52.5 g
- Vet41.7 gWaarvan verzadigd17.5 g