Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Franse uiensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Franse uiensoep
Stap 1
Snijd de uien in halve ringen. Smelt vervolgens de boter in een grote pan met dikke bodem.
Stap 2
Bak de uien samen met de tijmblaadjes en een snufje zout op middelhoog vuur voor circa 25 minuten.
Stap 3
Roer regelmatig tot de uien zacht, gekarameliseerd en goudbruin zijn.
Stap 4
Schep de bloem bij de uien en bak deze 5 minuten mee.
Stap 5
Schenk langzaam 1l water bij de uien, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de soep 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
Stap 6
Verdeel de soep over 4 borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie227 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten20 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd9 g