Franse gallet met ham, asperge en spiegelei
Ingrediënten
Bereidingswijze Franse gallet met ham, asperge en spiegelei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ℃. Schil de asperges met de dunschiller, snijd het houtachtige uiteinde van de asperges.
Stap 2
Kook de asperges in lichtgezouten water in 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Rol het croissantdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de stippellijnen van het deeg dicht. Hak de bieslook fijn. Snijd de beenham in brede repen.
Stap 4
Rasp de kaas. Roer de roomkaas los met bieslook. Bestrijk de deegbodem met de roomkaas. Rol de zijkanten van het deeg om zodat er een opstaande rand ontstaat.
Stap 5
Verdeel de ham over de roomkaas. Maak met de asperges een ruitpatroon. Breek tussen de asperges voorzichtig de eieren, zorg dat de dooier heel blijft.
Stap 6
Bestrooi met zout en versgemalen peper. Bestrooi met kaas.
Stap 7
Bak 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Hak de peterselie grof en betrooi hiermee de gallet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten26 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd12 g