Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Frangipanetaartje met peer en sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Frangipanetaartje met peer en sinaasappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd elke peer in 8 partjes.
Stap 2
Druk de plakjes bladerdeeg in de vormpjes en laat het deeg overhangen. Verdeel de amandelvulling erover en schik de partjes peer erbovenop. Snijd overtollig deeg naar wens eventueel eraf. Bak de taartjes laag in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat ze afkoelen.
Stap 3
Verwarm de sinaasappelmarmelade met 1 eetlepel water in een (steel)pan tot het mengsel vloeibaar is, maar laat niet koken. Bestrijk de peertjes met deze gelei en laat 30 minuten rusten. Bestuif de taartjes met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - 4 eenpersoons taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie720 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten59 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd22 g