Frangipane-appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Frangipane-appeltaart
Stap 1
Doe 75 gr suiker, 150 gr boter, 225 gr bloem en een snufje zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat verpakt in vershoudfolie 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 2
Doe ondertussen voor de frangipanevulling 75 gr suiker, de rest van de boter, de eieren en het amandelmeel in de kom van de keukenmachine en maal tot een glad beslag.
Stap 3
Snijd de appels met schil in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in dunne plakjes, maar houd ze bij elkaar. Meng de kaneel door de rest van de suiker.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van een halve cm. Bekleed de taartvorm met het deeg en verdeel de frangipanevulling over de bodem.
Stap 5
Verdeel de appelpartjes in een ruitvorm over de vulling en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak in circa 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Stap 6
Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de bramen en serveer met de slagroom.
Aanvullende benodigdheden
- - quichevorm Ø 24 cm
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie438 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten44 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd15 g