Frambozentaart met lange vingers
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozentaart met lange vingers
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine, vierkante taartvorm 25 x 25 cm, bakpapier.
Stap 2
Vet de taartvorm royaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 3
Zorg dat de roomboter zacht is.
Stap 4
Laat de frambozen in een zeef boven een kom in een tot twee uur ontdooien.
Stap 5
Vang het uitlopende sap in de kom op.
Stap 6
Pureer de uitgelekte vruchten in de keukenmachine.
Stap 7
Wrijf de puree boven een kom door een zeef tot alleen de pitjes in de zeef achterblijven.
Stap 8
Halveer de lange vingers.
Stap 9
Plak de lange vingers dicht tegen elkaar met de suikerkant tegen de rand van de vorm met de rechte kant tegen de bodem.
Stap 10
Bekleed zo alle wanden van de vorm.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 12
Klop in een kom de boter met de suiker tot een bleke, luchtige crème.
Stap 13
Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Stap 14
Klop dan de bloem met een snuf zout en twee tot drie eetlepels frambozenpuree door het beslag.
Stap 15
Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 16
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in vijftig minuten gaar en goudbruin.
Stap 17
De cake is gaar als een satéstokje, dat u tot in het midden van de cake steekt, er weer droog uitkomt.
Stap 18
Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen.
Stap 19
Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de taart op de schaal glijden.
Stap 20
Trek het bakpapier eraf en keer de taart weer voorzichtig met behulp van twee spatels, zodat de bolle kant van de lange vingers weer naar boven uitsteekt.
Stap 21
Laat de taart verder afkoelen.
Stap 22
Klop in een kom de slagroom stijf met de eetlepels suiker, slagroomversteviger en twee tot drie eetlepels frambozenvocht.
Stap 23
Strijk de rest van de frambozenpuree over de taart uit.
Stap 24
Schep de frambozenroom erop en strijk de room tussen de lange vingers over de taart uit.
Stap 25
Steek de resterende lange vingers eventueel als schotsen in de room.
Stap 26
Garneer eventueel met frambozen.
