Frambozenrolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozenrolletjes
Stap 1
Verwarm de melk met de boter en 2 eetl. basterdsuiker, tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen tot lauwwarm.
Stap 2
Strooi de broodmix in een kom. Breek het ei langs de rand. Schenk ook het melkmengsel langs de rand. Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
Stap 3
Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur ca. 30 min. rijzen.
Stap 4
Druk het deeg op het werkblad plat. Rol uit tot een rechthoekige lap van 40 x 24 cm en ½ cm dikte.
Stap 5
Meng de frambozen met de resterende 2 eetl. basterdsuiker; kneus de frambozen daarbij een beetje zodat de sappen vrijkomen. Verdeel het frambozenmengsel over het deeg.
Stap 6
Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Snijd de rol in 12 plakken. Leg ze op de zijkant in de muffinholtes. Laat ze nogmaals afgedekt ca. 30 min. rijzen. Verwarm na 20 min. de oven voor op 200°C en vet de muffinvorm in.
Stap 7
Bak de frambozenrolletjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - vershoudfolie
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie221 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten37 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd3 g