Frambozen-tiramisu-taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozen-tiramisu-taart
Stap 1
Pureer de helft van de frambozen helemaal glad. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker en laat een paar minuten koken op een lage stand. Giet de siroop in een kom en laat afkoelen. Week intussen de gelatine 5 minuten in koud water.
Stap 2
Verwarm in hetzelfde pannetje 2 eetlepels water en los hierin al roerend de uitgeknepen gelatine op. Klop de gelatine goed door de frambozenpuree.
Stap 3
Klop de slagroom met de rest van de suiker en vanillesuiker stevig. Klop de frambozenpuree erdoor. Klop de mascarpone in een andere kom smeuïg. Schep eerst een deel van de frambozenroom erdoor en dan de rest tot alles gelijkmatig is gemengd.
Stap 4
Bekleed de met bakpapier beklede springvorm met een laagje cake en besprenkel met de citroensiroop. Verdeel een derde van het mascarpone mengsel over de cake. Verkruimel 2 schuimpjes erover en leg een paar frambozen erop.
Stap 5
Vervolg met achtereenvolgens een laagje cake, citroensiroop, het mascarponemengsel, verkruimelde schuimpjes en een paar frambozen. Verdeel de laatste plakjes cake over de frambozen en besprenkel met citroensiroop. Schep de rest van het mascarponemengsel erop en laat afgedekt mini maal 4 uur opstijven in de koelkast.
Stap 6
Verwijder de rand van de springvorm en zet de tiramisutaart op een schaal. Garneer met de overige schuimpjes en frambozen. Bestrooi met cacaopoeder.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten28 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd30 g