Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Fondue van Gruyère
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Fondue van Gruyère
Stap 1
Rasp de Gruyère AOP en meng de rasp in een kom met 2 theelepels maïzena. Halveer de knoflook. Wrijf de fonduepan in met de halve teentjes knoflook. Verwarm de witte wijn in de fonduepan.
Stap 2
Zet het vuur laag zodra het kookpunt bereikt is en voeg per handje de Gruyère AOP toe. Roer zachtjes met een houten lepel. Breng op smaak met peper en de nootmuskaat. Voeg de kirsch en het citroensap toe.
Stap 3
Serveer de kaasfondue met blokjes focaccia, kastanjechampignons, stukjes bleekselderij, venkel en cherrytomaatjes om in de fondue te dopen.
Aanvullende benodigdheden
- - fonduepan
Voedingswaarden
- Energie585 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten5 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd27 g
Trefwoorden
