Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Flensjes met roomijs en blauwe bessen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Flensjes met roomijs en blauwe bessen
Stap 1
Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren met de melk.
Stap 2
Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem, roer tot een glad beslag en laat circa 30 minuten rusten.
Stap 3
Vet een koekenpan in met boter, verhit deze op middelhoge stand en bak 8 dunne flensjes.
Stap 4
Laat de flensjes afkoelen en schep het ijs en de bessen erop. Rol de flensjes op, verpak ze in in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de diepvries.
Stap 5
Rooster de flensjes vlak voor het serveren 2-3 minuten op de barbecue, zodat ze van buiten warm zijn en het ijs nog bevroren is. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten33 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd8 g