Flensjes met honing en perzik
Ingrediënten
Bereidingswijze Flensjes met honing en perzik
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de suiker en een snufje zout.
Stap 2
Maak in het midden een kuil en breek de eieren erboven.
Stap 3
Voeg al roerend de melk toe en roer tot een glad beslag.
Stap 4
Smelt het boter in een pannetje.
Stap 5
Roer de helft van de gesmolten boter en de helft van de citroensap erdoor.
Stap 6
Laat het beslag twee uur rusten.
Stap 7
Meng de perzikblokjes in een kom met een eetlepel honing, een eetlepel citroensap en een eetlepel citroenrasp.
Stap 8
Roer vlak voor het bakken het beslag goed door en verdun eventueel met een beetje water.
Stap 9
Verwarm de koekenpan, bestrijk de bodem met gesmolten boter en schenk er een halve soeplepel beslag in.
Stap 10
Laat het beslag over de hele panbodem uitvloeien.
Stap 11
Bak het flensje tot de bovenkant bijna droog is, keer en bak ook de onderkant goudbruin.
Stap 12
Laat het flensje op een bord glijden.
Stap 13
Bak totaal drie flensjes per persoon.
Stap 14
Houd ze warm op een pan met kokend water.
Stap 15
Bestrijk de flensjes dun met honing.
Stap 16
Schil de perziken en snij deze in kleine blokjes.
Stap 17
Verdeel de perzik over de flensjes en vouw deze dubbel of in vieren.