Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Flat iron steak met maïssalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Flat iron steak met maïssalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de krieltjes en spoel af onder koud water. Pel en snijd de knoflook grof.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de flat iron steak en knoflook 10 minuten. Draai het vlees halverwege de baktijd om.
Stap 3
Laat de flat iron steak voor het aansnijden 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Stap 4
Verdeel intussen de krieltjes en maïskolven over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven.
Stap 5
Snijd vervolgens de maïs van boven naar beneden van de kolf.
Stap 6
Maak de sugarsnaps schoon. Verhit een pan met 3 cm water en stoof de sugarsnaps 5 minuten.
Stap 7
Verdeel de krieltjes, mais en sugarsnaps over de borden. Snijd de flat iron steak in stukken en leg het vlees bovenop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie557 kcal
- Eiwit60.3 g
- Koolhydraten41.1 g
- Vet15.3 gWaarvan verzadigd6 g